Abonare Newsletter
Fii la curent cu cele mai bune oferte

Algarve, cea mai buna destinatie pentru plaja din Europa

Nume: Algarve. Regiunea administrativa Algarve

 

Capitala: Faro, care este, totodata, si capitala districtului Faro.

 

Asezare:  Algarve este o regiune din Portugalia, cea mai sudica din cele sapte regiuni administrative ale Portugaliei: Algarve, Alentejo, Azore, Regiao Centro, Madeira, Regiao de Lisboa, Regiao Norte.

 

Suprafata: 4960 km².

 

Orase principale: Faro. Dar Lagos este orasul cel mai vizitat din regiunea Algarve.

 

Populatie: 400.000 de locuitori

 

Religie: Majoritatea populatiei Portugaliei, implicit a regiunii Algarve, este de confesiune romano-catolica.

 

Limba oficiala: portugheza

 

Limbile vorbite in comert: portugheza, engleza si franceza.

 

Moneda: este aceeasi cu cea a Uniunii Europene, Euro.

 

Fus orar: Portugalia este cu doua (-2) ore in urma Romaniei.

 

Prefix tara: +351

 

Legaturi aeriene Romania – Algarve: transport avion Bucuresti - Lisabona - Faro.

 

Regimul de vize: Cetatenii romani care viziteaza/tranziteaza regiunea Algarve nu au nevoie de viza de intrare.

 

Clima: Algarve este cea mai sudica regiune a Portugaliei. Aici clima este cea mai calduroasa si mult mai uscata decat in nordul racoros si ploios. Climain Algarve este blanda si placuta.

 

Flora: Ca si clima, flora in Portugalia este diferita de la nord la sud, fiind influentata de vecinatatea Marii Mediterane sau a Oceanului Atlantic. Plantele specifice regiunii algarve sunt maslinii si stejarii de pluta. Algarve se mandreste si cu orhideele de Algarve, aloe, hibiscus si magnoliile. Regiunea abunda smochini deliciosi, cu fructe coapte la sfarsitul verii.

 

Gastronomia are origine bogata araba. Mancarea din Algarve este specifica Portugaliei, bazata pe peste, fructe si legume. Turistii sunt atrasi de specialitati locale precum: tocana de peste (Guisado de peixe), caracatita cu orez (Aroz de Polvo), tocana de paine cu fructe de mare, coriandru, ulei de masline si usturoi (Acorda de Marisco). Dulciurile sunt delicioase. Degustatorii de vinuri se pot bucura de vinuri din productia regionala, Vinho   Algarve.

 

 

Obiective turistice in Algarve

 

Coasta din Algarve este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa. Plajele cu nisip auriu, fin sunt de obicei situate în apropierea unor stânci pitoresti care ofera un peisaj inedit. Nu intamplator Algarve a primit doi ani la rand premiul pentru cea buna destinatie pentru plaja din Europa.

 

Algarve are peste 200 de km de coasta cu plaje pentru toate gusturile: cu grote, stancoase, cu nisip fin, cu valuri sau golfulete unde oceanul este linistit, cu plaje populate sau salbatice.

 

Algarve este vizitata, in primul rand, ca destinatie pentru stat la soare pe plaje exotice, superbe, salbatice, cu o vreme placuta tot timpul anului si cu cu o vreme ideala pentru plaja si baie in ocean 6 luni pe an.

 

Cele mai multe plaje din Algarve sunt bine marcate si pazite, fiind ideale pentru o vacanta de familie. Este o locatie ideala pentru amatorii de plaje si apa, soare, chiar si pentru cei mai mici dintre ei. Copiii vor fi fascinati de peisaj si de nisipul ca de aur, si de multele golfulete aflate in estul statiunii.

 

Oceanul este pur si simplu minunat, stancile sunt ca niste pereti inalti desenati in galben-ocru. Deloc de neglijat, in Algarve domneste o liniste ideala pentru relaxare.

 

Dincolo de plajele minunate, nu ratati Centrul Istoric din Lagos, cu Praca do Infante Henrique, apoi. De vizitat este si Ponta de Piedade. Grota Bergain din Lagoa are acces doar pe apa si trebuie vizitata intre orele 11 si 15, cand razele de soare care patrund ofera o imagine de basm.

 

Alegeti o vacanta in Algarve oferita de Quattro Travel!

 

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.