Abonare Newsletter
Fii la curent cu cele mai bune oferte

De vizitat in Roma

De vizitat in Roma!
Orasul are in jur de 1000 de biserici si fiecare are o poveste de spus sau un element arhitectural fascinant de observat, dar dintre ele exista quattro lacasuri pe care orice italian le-a vizitat cel putin o data si unde trebuie sa ajungeti si voi:
1. San Pietro in Vincoli a fost ridicata in anul 442 pe locul unde se presupune ca Sfantul Petru ar fi fost condamnat la moarte. Aici se afla si una dintre capodoperele lui Michelangelo : o statuie imensa a lui Moise surprins cand a primit Cele 10 Porunci.
2. San Giovanni in Laterano, catedrala cetatii eterne, mama nava a lantului de lacasuri sfinte din Roma, a fost construita in anul 314 de primul imparat crestin, Constantin. Aici se afla Scala Santa, scara de marmura din palatul lui Pilat de Pont de la Ierusalim, pe care Cristos a pasit in timpul patimilor.
3. Santa Maria Maggiore, una dintre cele patru mari bazilici ale Romei, a fost construita in semn de sarbatoare dupa o ninsoare care a cazut in timpul verii.
4.Santa Maria della Concezione dei Cappucini este decorata cu oasele a peste 4000 de calugari ingropati aici in perioada 1500 - 1870. Osemintele folosite ca element de decor in capela subterana functioneaza ca un memento mori pentru toti vizitatorii.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.